torsdag 25 mars 2010

Helt vanligt småsnack

Vi hade en hantverkare hemma, en trevlig sådan. Jag hör hur han börjar småprata med min man.
Ja, det är härligt med småbarn, det går så fort bara. Helt vanligt småsnack.
Jaha, så det gör det svarar min man neutralt. Jag känner alltför väl igen situationen och hör hur tonfallet säger så mycket mer än det rösten säger. Man måste artigt svara och helst säga något tillbaka för att hålla konversationen igång. Fast vi vill inte hålla konversationen igång, vill inte höra nästa fras "innan man vet ordet av har de flyttat hemifrån". Inte vara otrevlig, fast att det man igentligen bara vill skrika är." Nä det går inte fort,"det går j-ligt långsamt", nej, vårt barn kommer aldrig att flytta hemifrån.
Hur gammal är han ? En vanlig fråga som pinar hela mig, 1,5 brukar jag svara fast att han i själva verket passerat för flera månader sen. Men ser hur personen som ställt frågan funderar och analyserar för att få ihop ekvationen och man vill bara försvinna fortare än kvickt, orkar inte. Kanske ska man börja ställa en motfråga, hur gammal är du själv, Jasså 40, du ser snarare ut som 75 tycker jag. Det borde vara effektivt för att få slut på småkonversationen iallafall.

tisdag 23 mars 2010

Ny variant

Då har ännu en biverkning gjort entré. Vi har nu en liten flämtare här hemma. Liten kompis andas snabbt,häftigt och mycket ljudligt. Bröstkorgen jobbar så att den ser ut att skulla sprängas. Läkaren trodde först det var bronkit så liten kompis har fått inhalera 4 gånger om dagen. Men det borde ha varit över vid det här laget. Så frågan är nu om han kan fortsätta med EP-medicinen som vi inte ens hunnit utvärdera effekten av.
Det är bara för mycket av allt.
Inte konstigt att man glömmer en sådan helt vanlig sak som att ställa väckarklockan.

lördag 20 mars 2010

Favorit i repris

Liten kompis vänder sig nästan igen. Han tar sats och svänger runt och så tillbaka igen.
Som så många gånger för.... Sen tar det slut.. Förmågan försvinner... Så har det hållt på i ett år och 7 månader nu. Ett liten steg framåt, bara för att kunna gå 10 bakåt.
Av misstag fick jag upp en sida i "BVC"- boken där man ska fylla i barnets färdigheter:
Fixerar blicken: Jag har fyllt i 4veckor. Efter 6 månader var allt som var kvar av blicken ett minne av hur det kunde ha blivit.
Håller upp huvudet i bukläge:7 veckor. Då bättre än nu.
Resten av boken är tom, en plågsam påminnelse.

söndag 14 mars 2010

Underbara Sol

Liten kompis njuter av att solen äntligen tittar fram, kanske det blir vår även i år.

Och pappa spanar vårtecken

måndag 8 mars 2010

Plötsligt händer det

, vi har inte vunnit på triss, mycket bättre än så.
När jag kom hem från jobbet efter en lång arbetsdag förra veckan ropar jag som vanligt när jag kommer innanför dörren. "Hej Vilmer, mamma är hemma " . Han brukar skina upp och göra ngt ljud till svar. Den här dagen får jag till svar "MAMMA"!. Mamman ifråga rusar in med blöta vinterskor, s--t i parketten, här har det hänt något stort. Total glädjefest.
Vi kommer att kraschlanda från hög höjd nästa gång fienden går till attack.

tisdag 2 mars 2010

Sköna söndag

I söndags fick vi äntligen träffa härliga kompis Skalman och hans familj igen.
Inget går väl upp mot en riktig kompis som lånar ut sina favoritsaker. För er som inte redan sett det måste ni spana in en stolt Vilmer i stående position och världens smarrigaste semlor.