torsdag 22 september 2011

Vi gillar !

LIONS !
Köp lotter, gå på loppisar, hjälp dem att hjälpa .
Tänk att det finns dessa fantastiska volentärer som kämpar för andra.

Glädjerus på högvarv efter kvällens telefonsamtal. Tar tillvara på ruset genom att packa några flyttlådor, sova lär jag inte göra ändå.

onsdag 21 september 2011

Ord som fastnar

Kvällens konversation på pottan :

Mamma : Ska bajset komma nu då
Liten kompis : Hej !
Mamma : Kommer bajset
Liten kompis : Heeej, hej

Just det när ngn kommer ska man ju säga hej, det har han allt lärt sig.
Mamma får nog formulera om sig.

fredag 9 september 2011

En bra dag

Så sällsynt, så efterlängtat.
Ofta är det en förtvivlad pojke som sitter där bak i bilen när vi ger oss i väg till förskolan på morgonen.Inte för att han inte vill, utan för att något stör honom så, ngt som gör ont, något som är obehagligt. Samma visa varenda dag. Gnäll och skrik. Hjärtat brister gång på gång för att jag inte kan hjälpa, kan inte hjälpa ! Jag måste nog säga att vi är tålmodiga, men det är bara fakta att dessa skrik stjäl så enormt mycket energi från oss alla, en gigantisk trötthet sköljer över oss.
Så kom den plötsligt. Efter morgontimmens rossel/ha ont timme hemma, verkade det släppa i bilen och jag hade en snackig kille där bak. En strålande glad kille kom fram till förskolan och hälsade glatt på resursen. Så kom en en ytterst ovanlig känsla av lugn över mig när jag körde till jobbet. Tillbaka för att hämta på förskolan, ställer jag den obligatoriska frågan hur dagen varit och får till svar av personalen "Det har varit jättebra! " Jag vet inte vem som strålar mest, resursen, Vilmer eller jag. Alla vet vi hur fantastisk en bra dag är . Hemma läser jag i kontaktboken från förskolan "Idag har Vilmer haft en riktigt bra dag ".
Vi njuter av dagen och jag känner mig fjärilslätt. Imorgon är det en ny dag. Vi vågar inte hoppas på ännu en bra.

torsdag 1 september 2011

Bostadsanpassning

Vårt nya hus växer fram, i december ska det vara klart. Ett plan.
Det är många bollar att hålla reda på. Kontakter med kommunen för beviljande av en del specialanpassningar för V, remisser som inte skickats från Hab för vissa installationer . Kakel och klinker ska väljas, varenda krona vänds och vrids på, det kan jag lova. Så igår kom min man av en tillfällighet in i vårt hus när byggarna var där. För att upptäcka att köksbänken blivit typ halverad. "Ja, det ska ju vara handikappanpassat här, så att man kommer runt".
What !! Tack för initiativet, men vilka ritningar följer ni igentligen . Det vore ju ganska bra om det vore förankrat med oss först kanske. Nu har vi ju betalt 10 000 kr extra för de extra skåpen som skulle sitta på den låååånga köksbänkgen, som nu är typ en kub.
Kanske är det därför en lyktstolpe är placerad mitt för garageuppfarten, för att man ska komma runt den i rullstol, för man lär ju inte komma förbi med en bil iallafall.
Och om vi ska ha bredbandsuttaget på toaletten, nej tack !
Spännande nästan jämnt...