måndag 8 november 2010

Fråga till er med barn som har resurs/assistent

Skulle behöva lite hjälp av er andra som har barn med resursperson på förskola.
Hur löser man det från förskolans sida när resurspersonen är sjuk ? Vi har nu råkat ut för situationen där all ordinariepersonal, 3 st, på avdelningen varit sjuka samtidigt och de inte har kunnat ta emot liten kompis på förskolan.Han har ju alltså knapp och sondmatas genom den så nummer ett är ju att någon överhuvudraget ska kunna ge honom mat och medicin. Men han ska ju inte heller bara vara där för omsorgens skull utan även kunna stimuleras under tiden han är där.
Om man har en assistent enl LSS kan den ju också bli sjuk, hur löser ni det då ?
Kan inte se något annat alternativ än att man själv måste vara hemma. Men eftersom personalsituationen börjar bli lite turbulent på förskolan är det ju en ohållbar situation för oss. Resursen gör absolut ett bra jobb, och sjuka kan ju alla bli.

3 kommentarer:

  1. Jag är inte säker på att jag har svar på din fråga just, men iaf... Sandra har ju assistans hemma och vi väljer själva vem/vilka som ska vara assistenter. I vårt fall är det vi föräldrar som är assistenter.

    Så min tanke var lite att om Vilmer har assistanstimmar och en assistent blir sjuk, så ska en förälder kunna gå in som vikarie, och få lön. Eller en annan person som man vet att det funkar med.

    Som sagt, det kanske inte var till nån hjälp, men jag ville iaf dela med mig av det jag visste :) Hoppas det löser sig för er!

    Kram Nina!

    SvaraRadera
  2. K har haft assistent i skolan. De har löst frånvaro av assistenten som så att de har lärt upp personalen hur man hjälper K. Så har en i ordinarie personalen gått över och hjälpt K och så har de tagit in en vikarie för den personen i den ordinarie barngruppen. Men assistenten har varit sjuk och borta ganska mycket och man har därför haft mer långvariga lösningar också, som folk i vikariepoolen som har lärt sig hur man hjälper honom. Det har väl varit kanske tre, fyra personer där som vet hur han ska hjälpas. Det har också funnits en bok där det står vad som ska göras, hur mycket medicin och allt sånt där om man känner sig lite ringrostig. De har också haft liksom "standardvikarier" för fröknar på förskolan och dessa har också fått lära sig K och därmed varit backup-möjligheter.

    SvaraRadera
  3. O hade ass på dagis och en av förutsättningarna var att all personal på avdelningen "kunde" O. Både med sondmatningm ståskal, stretch osv. När hennes ass var sjuk så hoppade en av de ordinarie in och var ass åt O och sen fick de ta in en vikarie till resten av gruppen. Det funkade kanon!!
    Lycka till!
    Kram Steph

    SvaraRadera