onsdag 16 mars 2011

Långt borta men ändå nära

Idag har V haft besök av http://www.inerventions.se/, i funkisvärlden även kallad "elektrodressen".
För ungefär ett år sedan var Fredrik med i tv-programmet draknäset för att söka investerare till sin "uppfinning". En helt ny metod för att bearbeta svaga muskler i samband med tex CP-skada. När vi såg honom på tv känndes det så långt bort, som en ouppnåelig dröm, lite som att få träffa Madonna. Tänk om man en dag.....
Idag befann sig alltså Fredrik och hans följe i vårt vardagsrum. Vilmer var på sitt sämta humör. Strömförande elektroder kopplas på hans svaga muskler för att de ska luras att göra som de ska. Normalt styrs detta från hjärnan. Men när inte hjärnan gör som man vill så....
Nu ska elektroderna på minst en timme 3 gånger i veckan för att ge resultat. Nu ska vi föräldrar bara lära oss att leva med att ha ett barn med sladdar också:) Men nu ska musklerna banne mig få en match som heter duga.
Vi har många människor runtomkring oss som hejar på vår lille kämpe. Som sitter barnvakt,torkar kräk, står ut med bussmusik, sjunger låååånga vaggvisor, bjuder på bus eller mys, bjuder med föräldrarna på överaskningar, letar efter den perfeka presenten. Ibland kommer det från oväntat håll bidrag till bär-ryggsäckar och annat. Och framför allt, många som bryr sig om liten kompis välmående och som också ser glädjen och skratten.
Dagens besök är en entré-biljett till framtida möjligheter. Det är en kostsam metod.
På julafton befann vi oss på barnsjukhuset och vi hade i all hast fått med oss en av liten kompis julklappar. Vi sparar på den och vrider och vänder. Det måste vara ett presentkort, säkert på polarn och pyret. Så öppnar vi och förstår inte vad där står, eller är det för att ögonen tåras. En möjlighet.
Innan dagens besök ger sig av nämner vi att fakturan ska gå till annan adress. Detta är en julklapp. " Nu får jag gåshus", det var det coolaste jag hört säger uppfinnaren av metoden. Hälsa att vi gjort vårt allra bästa! Vi säger hejdå och stänger dörren, men bakom den stängda dörren hör jag honom säga. Shit va coolt alltså!
Så till er underbara långt där borta i stora landet, vi gör vårt bästa och nu ger vi musklerna en match de inte ska vinna.

7 kommentarer:

  1. Ögonen tåras, håller med: Shit, va coolt alltså!

    Kramar Yvonne

    SvaraRadera
  2. Någon har verkligen tänkt till rejält. Så himla smart, alltså!
    Hoppas, hoppas att det funkar bra.

    Och du som är elektrikerdotter ska väl inte ha problem med lite sladdar...

    /Anne

    SvaraRadera
  3. sitter med tårar i ögonen! Jag hoppas att V kommer att få lika mycket framsteg som solstrålen fått av dress och träning. OCh vilken UNDERBAR julklapp!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Ännu en som sitter här med tårar i ögonen! Helt fantastiskt vilken fin present.
    Ser fram emot att få höra mer och om ni märker någon skillnad på V.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Så smart! Måste bara funka!!
    Kramar
    Eva

    SvaraRadera
  6. Ja, så underbart! Håller tummarna och en stark tro på detta. Heja Vilmer & hans fantastiska föräldrar!

    Kram från Vännerna i Kalmar!

    SvaraRadera