torsdag 1 september 2011

Bostadsanpassning

Vårt nya hus växer fram, i december ska det vara klart. Ett plan.
Det är många bollar att hålla reda på. Kontakter med kommunen för beviljande av en del specialanpassningar för V, remisser som inte skickats från Hab för vissa installationer . Kakel och klinker ska väljas, varenda krona vänds och vrids på, det kan jag lova. Så igår kom min man av en tillfällighet in i vårt hus när byggarna var där. För att upptäcka att köksbänken blivit typ halverad. "Ja, det ska ju vara handikappanpassat här, så att man kommer runt".
What !! Tack för initiativet, men vilka ritningar följer ni igentligen . Det vore ju ganska bra om det vore förankrat med oss först kanske. Nu har vi ju betalt 10 000 kr extra för de extra skåpen som skulle sitta på den låååånga köksbänkgen, som nu är typ en kub.
Kanske är det därför en lyktstolpe är placerad mitt för garageuppfarten, för att man ska komma runt den i rullstol, för man lär ju inte komma förbi med en bil iallafall.
Och om vi ska ha bredbandsuttaget på toaletten, nej tack !
Spännande nästan jämnt...

3 kommentarer:

  1. Åh, herregud! Helt galet! Ni får flytta dit i förtid för att allt blir som det ska. Usch, va jobbigt.
    Rätt lustigt det där att vända på steken. Vi som inte har funktionshinder kommer INTE in i garaget, men Vilmer som har funktionshinder kommer in :-)

    Och, det är klart ni ska ha bredband på toan, man vill ju kunna surfa överallt! Annars får ni lägga en kabel i stället. Haha, dåligt skämt :-)

    Kram
    Carola

    SvaraRadera
  2. Stå på er. De ska följa ritningarna. Alla ändringar ska vara OK-ade av er.
    Lyktstolpen bör väl vara kommunens. Ligger er infart där ni fått bygglov till, så får de flytta sin j-kla lyktstople.

    Men det blir säkert bra när det blir klart.

    /Anne

    SvaraRadera
  3. Oj - en sån röra. Det är som en mardröm, att lämna hantverkare helt själva och sen komma och upptäcka vilka initiativ de tagit. Hoppas ni hittar den skyldiga till det där, för inte kan de ta sådana beslut själva utan att de åtar sig att reparera skadan med likvärdigt material.

    SvaraRadera