måndag 30 november 2009

Högsäsong

Som skalmans mamma skrivit om tidigare är det nu högsäsong för våra små kämpar med synproblem. Synen ska stiumleras med ljus och glitter. Vi har dock inte tidigare tyckt att vi märkt att liten kompis stimuleras av glittrande saker. I hans "syngym" hänger glittrande saker och andra kontrasrika föremål, svartvitt mönster har stora kontraster och ska vara lätt att se.
I gymet hänger också ett mjukisdjur med mycket bleka färger och det är alltid, alltid det som liten kompis blir intresserad av. De andra föremålen bryr han sig inte om, de kan hänga där och glittra bäst de vill.
Idag tänkte jag att jag får väl presentera adventsljusstaken för liten kompis, lite halvhjärtat sådär från min sida, intresset är ju för det mesta svagt, men det gäller att inte ge upp och det är det som är det svåra.Vi tittar nära nära på adventssljussaken i fönstret och det verkar som om han ser något för han smilar till lite, ännu närmare, och vips drar han hela ljusstaken till sig, som visar sig vara lätt som en fjäder för en spastisk hand. Mittljuset ska dessutom in i munnen och det blir en liten kamp för att han inte ska bränna sin lilla mun med ljuset som stått tänt hela natten. En morgon som inte blev så tokig, vi får nog slå till på en liten julgran här hemma ändå, en med mycket ljus i.

1 kommentar:

  1. Fantastiskt att liten kompis såg ljuset! Det är sådana små positiva händelser man får lägga på minnet. Tänkte ge dig ett tips om Kom i Kapp i Varberg som har massor av bra saker och idéer. Priserna är inte direkt fantastiska men katalogen inspirerar och en del går att hitta snarlika i vanliga leksaksaffärer. /L

    SvaraRadera