måndag 28 september 2009

J-a svin, kom inte hit

Fredagens badpremiär blev inställd med hänsyn till smittspridningsrisk av svininfluensan.
Vilmer tillhör riskgruppen, han bör vaccineras. Ett vaccin som egentligen inte ges till barn under tre år. Det finns uppenbart en anledning till varför det inte bör ges till barn under tre år. Kanske anledningar som ingen vet idag, som kanske visar sig om 10 år. Vad vet jag !?
Man stöter ofta på påståenden om att vaccin kan utlösa autism. Vi frågar vår läkare om detta och han dementerar och säger att det inte finns några vetenskapliga bevis för detta. Rykten som spridit sig över världen. Men visst..en gnutta sanning kan det ju alltid ligga i det säger han.

Förkylningar och influenser har vi aldrig bekymrat oss om tidigare, det går ju liksom alltid över.
Och en vanlig förkylning är väl ungefär lika jobbigt som att släppa en fis i vår värld just nu, eller förresten, inte ens så ansträngande. Det är ju bara att få det överstökat och sen fortsätta med livet precis som vanligt.
Men nu är det annorlunda med den här svininfluensan. Att vaccinera känns inte riktigt bra, men att inte vaccinera känns inte som ett alternativ det heller. Om man är i riskgruppen för själva influensan, är man inte då också i riskgruppen för okända biverkningar ? Det skulle inte förvåna mig iallafall. Men det får vi inte veta, inte nu.....

Ska man isolera sig helt och inte träffa någon alls, å andra sidan räcker det ju att man träffar en enda, och då kan ju inte ens mannen gå till jobbet pga smittorisk. Det funkar ju inte heller.

J-a svin kom inte hit och ställ till det.


Inställd bad - men en dusch är inte heller så dumt

2 kommentarer:

  1. Bad eller dusch - vatten är kul och det ser ju mysigt ut - och vad stor han har blivit och ser ganska nyfiken ut på ett nytt sätt...
    Det går många vardagshjältar på jordens yta - och minst 3 finns i Dalby. / Kram faster

    SvaraRadera
  2. Usch ja, svårt val det där för er. Vaccin eller inte... Återigen, magkänsla är viktigt.

    Han är för go den där Vilmer, kanske ni kan ta in hans utepool och ha den inne i badrummet? Ni har ju så stort badrum!

    Har tänkt på Vilmers namn. Om man delar upp det blir det "vill" och "mer", och det vill han ju verkligen, han vill verkligen MER hela tiden, det ser man på honom. Och det gör i alla fall mig glad!

    stor kram
    Carola

    SvaraRadera