måndag 19 oktober 2009

Ännu en

helvetes dag lider mot sitt slut. Jag var förberedd på att det skulle bli ännu en sådan idag, men det gör det definitivt inte mindre smärtsamt. Vi har kämpat och gråtit från morgon till kväll.
Liten kompis har en ganska inrutad sovklocka, ruckar man på den blir det totalt kaos.Han vaknar vid 6-7 tiden och så tragglar vi med mediciner och frukost. Redan efter 2 timmar är det dags för förmiddagsvila och den ska helst vara lång, upp till 2 timmar. Efter det är det matkamp, det brukar för det mesta till sist gå att få i honom något på det målet. Sedan dröjer det oftast 5-6 timmar innan han får i sig något igen. Max tre små mål/dygn bli det.
Men, om man blir väckt från förmiddagsvilan så blir allt totalt fel resten av dagen.
Idag skulle vi träffa specialarbetsterapeuter och handkirurger kl 1020, den sämsta av sämsta tider. Vi kommer till mötet nerkladdade med matrester båda två, men någon mat innanför kläderna finns inte hos oss. Mötet går snabbt och bra. Liten kompis har problem med vänster arm och hand. Armbågen är stel och svår att böja, handen är oftast knuten och tummen går knappt att räta ut, det stannar kvar inne i handen vilket gör att han har väldigt svårt att greppa saker med vänster. Kanske ska han få en liten skena så håller ut handen. Framtida behandlingar kan bestå av botoxbehandlingar eller operation, men det är inte alls säkert att det blir så.
Men någon mat blir det inte på hela dagen, bara en enda lång kamp.
Oron är stor över hur vi ska ta oss igenom detta livet där dagarna oftast är en kamp.

7 kommentarer:

  1. Amen jag blir så ledsen när jag återigen hör hur kämpigt ni har det... Hoppas ni får tid till knappen snart så blir det en kamp mindre... Men mötet med handkirurgen lät ju positivt! Jag ringer i veckan, ge min lilla kompis en kram och puss från mig.
    /Carola

    SvaraRadera
  2. Vad elendigt! Får verkligen hopppas att det blir en bättre dag i dag. Ni gör ett jätte jobb, ni tre. Många styrke kramar från Jaxarna

    SvaraRadera
  3. Mat som är så viktigt ska man inte behöva kämpa med. Det ska vara roligt at äta..
    Har ni inte funderat på att be om en remiss för att få en bedömning om knappo peration känns som betydligt mer vikigt än alla ortopeder och handkirurger i världen.

    SvaraRadera
  4. Kämpigt. Hoppas verkligen att denna dag är bättre än gårdagen, att inget läkarbesök eller annat störde förmiddagsvilan idag och matsituationen snart löser sig.

    Hur går sabrilexnedtrappningen? Här går det nog bra... de synliga kramperna blir varken fler eller färre.

    Kram

    SvaraRadera
  5. cp mamman: vi står i kö för knapp. Men det tar tiiid.

    Mamma till lille E: bakslag på sabrilexnedtrappningen, suck....

    Carola & Anna :Kramar till er !

    SvaraRadera
  6. neo har också dessa problem. Antalgien så ska han få botoxbehandling i början av nästa år känner lite oro in för det faktiskt men hört med många som säger att det gör otrolig skillnad!

    SvaraRadera
  7. Usch, lider med er o får tillbaka klumpen i magen som fanns där i många, många år. Var rädda om er o vila mellan varven!

    SvaraRadera