lördag 24 oktober 2009

Det bubblar över

Liten kompis är dundermega-förkyld och har det riktigt besvärligt. Han har svårt att andas och är trött och ledsen. Tänk er då att ha en sondslang som täcker i princip hela ena näsborren och när han hostar irriterar slangen i halsen så att han börjar kräkas. Då blir det ännu mer slem i halsen som han inte kan få bort och han kräks igen och igen.
De gånger liten kompis har kräkts i sitt liv är väldigt lätträknade och när han gör det är det tydligt att det är något som är fel. En slang i halsen.
Det bubblar över från alla håll, från näsan, munnen och ja, sondnäringen har laxerande effekt.
De sista dagarna har vi suttit i soffan och myst så att liten kompis kunnat sova i upprätt position.
Sovit dagarna långa. Det gör ju heller inte saken bättre att vi höjt dos på hans medicin.
Åh vad jag saknar buspojken, det är så många negativa flashbacks när han bara sover och sover och obehaget sprider sig genom kroppen. Det här gången hoppas jag att det bara är en förkylning som ju faktiskt, tänka sig, går över av sig själv.

8 kommentarer:

  1. Stackare! Usch vad jag lider med er. Det är så äckligt med allt kräkandet men å andra sidan brukar slemmet komma med upp och då får det en positiv effekt. Om man har otur kan sonden också kräkas upp, håller tummarna för att detta inte händer. Nu får Liten Kompis i sig tillräckligt med vätska och det är super när han är förkyld. En vanlig förkylning kan för våra barn vara hur jobbig som helst. Ni gör rätt som myser i upprätt läge i soffan och ger värme och närhet, vädret är ett riktigt mysväder också. Krya på er och hoppas det vänder snart. Kram L

    SvaraRadera
  2. Stackars liten kompis. Hoppas att det är en snabbt övergående förkylning. Kramar Yvonne

    SvaraRadera
  3. Tack kära ni ! Kramar
    L: Blir så nyfiken på ditt barn.
    Jo, det är ändå tur att han fick sond, för han har inte ätit eller druckit vanlig väg på nästan en vecka nu pga förkylningen.

    SvaraRadera
  4. Stackars liten kompis.
    Man undrar varför allt ska drabba en enda person så hårt.

    Tycker det kunde räkt med otyg nu och hoppas liten kompis snart blir frisk från sin förkylning.
    Massa kramar till sjuk liten kompis.

    Eva B

    SvaraRadera
  5. Hej igen! Min underbara gosse har många likheter med er lille Vilmer. Resan har varit krokig och är krokig. Känner igen mig i så mycket. Infantil Spasm, Sabrilex, ingen diagnos, sond, epilepsi, Hab, Bus, tummen i handen, underbara ögon, cp, matstrejk, hosta, kämpe, knapp, ja listan kan göras lång, otroligt lång. Din kämparanda och energi är smittande, du är en superduktig mamma, det är en sådan som våra barn behöver. Kram och trevlig helg, L.

    SvaraRadera
  6. Usch och fy med förkylningar. Som om det inte är nog ändå. Men som du säger, de går ju över och jag hoppas att den här försvinner snabbt!
    Krya på dig liten kompis!
    kram

    SvaraRadera
  7. Hoppas att Vilmer snart mår bättre. Förkylningar ställer verkligen till det för våra godingar.
    Stor kryapådig-kram!

    SvaraRadera
  8. Hoppas du mår lite bättre idag, "liten kompis"
    Massa krya på dej kramar

    Eva B

    SvaraRadera